Pyjamas - Barn

Om Pyjamas

Pyjamasar

Hitta riktigt snygga och bekväma pyjamasar här hos oss. En pyjamas är ett nattplagg som kan vara tillverkat i många olika material och ha ett par olika modeller. Den klassiska pyjamasen är uppdelad i två delar, en pyjamaströja och ett par pyjamasbyxor, den är tunn och har ofta små muddar vid ärm- och benslut. Pyjamasen har klassiskt sett, och är fortfarande till stor del, mannens plagg att bära i sängen. Tyget i en pyjamas är ofta gjort av bomull och är vanligtvis tunnt. Det finns pyjamasar som är gjorda för att vara lite varmare, dessa är ofta sydda av ett flanelltyg. Flanelltyget är ett tyg som ursprungligen tillverkades av ull men som numera ofta är tillverkat av bomull. Flanelltyget är inte så vanligt att sy kläder av men till pyjamasar och skjortor är det vanligt att det används till - flanellskjortor och flanellpyjamasar.

Pyjamasen som vi tänker oss den idag är ett relativt nytt påfund. Alltså en pyjamas som är uppdelad i två delar. Natt- och sovkläder i olika former har använts i alla tider men då har de sett annorlunda ut. Ett kännt sovplagg som inte syns så ofta nuförtiden är nattskjortan. En nattskjorta är ett nattplagg som liknar nattlinnet i många och mycket men som har inslag av skjorta i sig, en korsning mellan ett nattlinne och en skjorta kan man säga. Nattskjortor sträcker sig ungefär ner till knäna och de ar knäppning med knappar framtill precis som en skjorta. Nattskjortan har också en krage som liknar de på skjortor, men den saknar hårdheten som återfinns i en skjortkrage. Nattskjortan är ett nattplagg för män.

För kvinnor är det nattlinnen som gäller, nattlinnen kan ha olika längd och täcka olika mycket upptill. Vissa modeller har bara smala axelband som håller dem uppe. Medans andra nattlinnen kan täcka hela bröstet och ha långa ärmar.

Märken

Björn Borg (<10)Joha (<10)

Visar:

5 produkter hittades.
<10 <10 <10 <10
(<10) (<10)
  • Betyg, Högt till Lågt
  • Betyg, Lågt till Högt
  • Pris, Högt till Lågt
  • Pris, Lågt till Högt
  • Namn, A-Ö
  • Namn, Ö-A
179,00kr290,00kr
Återställ
Reaprodukter (1)